Liebster award

Standaard

liebsteraward

Amai, amai. Eindelijk heb ik tijd gevonden om mijn liebster awardS (!) in ontvangst te nemen! Het is ondertussen al een paar maand geleden dat ik 2 awards kreeg. Toevallig gebeurde dat vlak na elkaar.

De eerste kreeg ik van Froy (of eigenlijk Troy). http://froy.wordpress.com/?s=liebster&submit=Zoeken

Zijn vragen waren alles behalve makkelijk en ik heb er toch wel wat tijd voor nodig gehad om ze op te lossen! Hier kan je het resultaat lezen:

 

1. Ook minder bekende mensen verdienen biografieën, en binnenkort verschijnt er één over jou. Wie mag hem schrijven en waarom, wat wordt de titel en welk stuk uit jouw leven verdient een hoofdstuk op zich en welk stuk uit jouw leven mag niet meer dan enkele alinea’s in beslag nemen?

Ik denk dat ik hem zou laten schrijven door Lissa, dat is één van mijn goede vriendinnen. Ik ken haar al sinds de 1e kleuterklas en we zitten al altijd op dezelfde school. Sinds het 3e middelbaar zitten we niet meer samen in de klas, maar onze band is daarom niet minder sterk geworden. Zij weet volgens mij wel alles over mijn leven. En ook wel tamelijk veel over mijn grote verdriet, dus zij mag die rol op zich nemen.

Een titel, hmm, misschien iets in de aard van: ‘Sarah tegen de harde wereld.’ Een deel uit mijn leven dat een hoofdstuk op zich verdient, is niet moeilijk te bedenken: de dood van mijn papa. En dan liefst nog een apart hoofdstuk over hoe ik ermee ben omgegaan. Mijn liefdesleven mag niet meer dan enkele alinea’s in beslag nemen. En dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk want ik heb geen liefdesleven 😉

2. Wat is jouw meest warme en fijnste nostalgische kinder/jeugdherinnering?

Ik heb zoveel mooie herinneringen waardoor ik het heel erg moeilijk vind om te kiezen… Ik zal dan maar één van de zovele vertellen.

De winteravonden rond kerstmis waarop ik met mijn papa rondreed om naar de prachtig verlichte huizen te kijken. Ik vond het geweldig om tegen de ruit te plakken en alle lichtjes te bewonderen. Lekker warm in de auto en lekker koud daarbuiten. Ik en mijn papa samen.

3. Wat is de mooiste foto die je zelf maakte of wat is de mooiste foto van jou die iemand anders maakte?

547188_10200770028825316_774241481_n

4. Wat is jouw grootste levensdroom?

Een leuke, lieve man hebben en 4 pracht kindjes.

5. Sommige dingen worden nooit uitgesproken. Je mag één vraag stellen en krijgt sowieso een antwoord. Wie stel je een vraag, en wat is die vraag?

Bestaat er een hemel of is er een soort van leven na de dood?

6. Je mag een ode opdragen naar een persoon naar keuze, vertel ons ook aan wie je die ode opdraagt.

Een ode aan mijn mama. Ik heb het zo vaak over mijn papa en soms vergeet ik daardoor dat mijn mama nog bestaat. Ik ben zo vaak boos op haar en soms haat ik haar verschrikkelijk hard. Maar even vaak zie ik haar zo graag en dat vertel ik haar nooit. Dus daarom een ode aan haar:

Liefste mama,

Ik zie je graag. Ik wil je nooit verliezen want daarvoor ben je veel te lief.

Einde. 🙂

7. Wat wil je sowieso nog gedaan hebben in dit leven?

Benji-springen! Ik hou wel van kicks 🙂

8. Jouw allerfavorietste gerecht?

Lasagne! Njammie njammie. Maar dan natuurlijk enkel die van mijn mama. Andere lasagne is daartegen niets waard.

9. Welk woord vind je het mooist klinken?

Goh, het lelijkst weet ik meteen: ‘glibberig’. Als je het uitspreekt klinkt het ook gewoon ongelooflijk glibberig. Afschuwelijk vind ik het! Maar het mooiste woord… Daar moet ik nog even over nadenken. Als ik het ontdek, laat ik het jullie weten!

10. Iedere award verdient ook een dankwoordje. Neem de micro stevig vast, schitter met die jurk of glim in jouw kostuum en schrijf jouw woord van dank maar even uit.

Troy,

Heel erg hard bedankt voor deze award! Het betekent de wereld voor mij! Nee, dat is wat overdreven. Mijn blog betekent de wereld voor mij. Deze award is natuurlijk super leuk. Maar ik blog niet voor jullie, mijn publiek. Ik blog voor mijzelf en voor mijn papa. Ik blog om te vergeten en om te onthouden. En dat mijn woorden ook worden gesmaakt door jullie, dat is mooi meegenomen.

 

 

En dan is het nu tijd voor de tweede vragenreeks. Deze vragen kreeg ik van Ilse. http://aspasiablog.wordpress.com/2013/10/29/liebster-award/ Deze waren iets makkelijker om op te lossen 🙂

1. Waar ben je bang voor?

Ik ben ongelooflijk bang van insecten. Het maakt mij niet uit welk insecten. Al staan spinnen toch op nummer 1.

En ik ben ook bang van de dood.

2. Hoe lang blog je al?

Iets minder dan 2 jaar.

3. Waarom ben je beginnen bloggen?

Ik probeer via mijn blog de dood van mijn papa te verwerken. Een goede vriendin van mij had aangeraden om te schrijven over mijn verdriet. Toen kwam ik plots op het idee om een blog te starten.

4. Wat is je favoriete nummer aller tijden?

Moeilijke vraag! Mijn lievelingsnummer verandert constant en een favoriet nummer aller tijden heb ik volgens mij niet echt. Als ik dan toch iets moet zeggen/schrijven, dan zeg/schrijf ik: Sarah van de Kreuners. Mijn peter heeft dat liedje op de dvd van mijn geboorte gezet. Ik vind het zo’n mooi liedje 🙂 De tekst is ook zo schattig! Vroeger dacht ik altijd dat mijn peter dat liedje echt voor mij had geschreven. Als ik het nummer nu hoor, dan wens ik altijd dat ik en mijn peter terug zo goed overeen komen als vroeger. Terug overal samen naartoe…

5. Vind je jezelf mooi?

Ik vind mijzelf alleszins niet afschuwelijk lelijk. Maar nu ook weer niet wondermooi. Als ik iemand zie op straat ofzo, dan kan ik soms wel eens denken: ‘hmm, ik zie er toch wel beter uit’. Maar ik kan evengoed denken: ‘wauw, ik wou dat ik er zo uit zag.’

Laat ik het zo zeggen: mijn lijf, daar heb ik niet echt iets op aan te merken. Enkel mijn kop is wat minder. Soms kan ik wel denken: wat een mottige kop heb ik toch, maar dan smeer ik er van alles op en is het al wat beter 😉

6. Wat wil je nog bereiken in je leven?

Ik wil een top juffrouw worden. En een geweldige man tegen komen waarmee ik een romantisch huwelijk heb en 4 schatten van kinderen krijg – liefst 2 jongens en 2 meisjes. Ik wil ook een punt bereiken waarop ik besef en kan zeggen dat ik met de dood van mijn papa heb leren leven.

7. Ben je gelovig?

Gelovig niet echt. Volgens mijn godsdienstleerkracht ben ik zoekende. En dat lijkt mij wel een goede benaming. Want ik weet niet meer wat ik moet geloven. Is er een hemel? Is mijn papa daar? De dood van mijn papa heeft mijn wereld door elkaar geschud en mijn geloof in vraag gesteld. Ik was nooit heel Christelijk, maar ik heb wel mijn communie enzo gedaan. Maar ik had tot voor mijn papa zijn dood nooit echt stilgestaan bij mijn geloof. En nu ben ik dus zoekende. Zoekend naar een antwoord op mijn duizenden vragen.

8. Heb je een kledingstuk of juweel waar je erg aan gehecht bent?

Ja, eigenlijk wel. De T-shirt die ik aanhad toen ik mijn papa zijn dode lichaam ging bekijken. Ik heb het toen ’s nachts snel snel aangetrokken omdat dat op mijn stoel lag. Pas een maand of 5 later besefte ik plots dat ik dat T-shirt toen aanhad. Ik heb het niet meer aangehad na die ene nacht, maar ik bekijk het wel vaak. Eraan gehecht zijn is dus misschien niet helemaal een juiste verwoording maar het betekent wel iets voor mij.

9. Wat is jouw droomjob?

Eindelijk een super makkelijke vraag! Juf zijn!

10. Hoeveel talen spreek je?

Nederlands, Frans, Engels en een beetje Duits. Dat zijn er dus 3,5.

11. In welk boek ben je momenteel bezig?

De gave van Dyslexie. Helaas geen ontspannend boek, het is voor een opdracht voor school. Oh en ja, ik ben toch ook nog in een ander boek bezig! Van Jonathan Safran Foer, Alles is verlicht. Maar het ligt al enkele maanden in de kast. Het schoolwerk eist al mijn tijd op.

 

 

Zo, zo. Eindelijk alle vragen opgelost. En dan moet ik nu nog de award doorgeven. Oei oei oei, mag ik dat uitstellen tot een volgende keer? Maar ik beloof jullie, uitstel is geen afstel! Ik ga alvast opzoek naar mogelijke kandidaten 🙂

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s