Juf juf juf – knutseljuf

Standaard

Hoera! Ik ben afgestudeerd! Vanaf nu ben ik officieel een juf.

Ik heb daarnet zelfs mijn aller eerste boeket bloemen ooit gekregen. Van mijn peter, om mij te feliciteren. Ik moet toegeven dat het mij ontroerde, zoiets had ik niet verwacht en al zeker niet van hem.

CYMERA_20140629_190900

Goed, ik ben dus juf. Maar eigenlijk voel ik mij niet anders dan enkele dagen geleden. Ik voel mij nog steeds jong en student. Ik zal het studeren missen! Want ja, ik wil wel werken. Ik zou graag mijn eigen klasje hebben en samen met hen dingen te leren en te ontdekken. Ik kijk er naar uit om een jaar lang met dezelfde kinderen aan de slag te gaan, hun verhalen te kennen en hun talenten te ontdekken.

Er is maar één klein probleempje: ik moet nog een job vinden. Ik heb al verschillende sollicitatiebrieven verzonden én ik heb al één sollicitatiegesprek achter de rug. Dat was één van de meest stressy momenten van mijn leven!

Ik was echt bloednerveus, al een dag op voorhand, want toen belde de directrice me dat ik de volgende dag mocht langskomen. Om er zeker van te zijn dat ik op tijd zou zijn, nam ik een extra vroege trein. Mijn trein had ten eerste al vertraging. Eens aangekomen moest ik de weg nog zoeken. Het eerste stuk wist ik, maar daarna volgde het moeilijke deel. Google Streetview kende de straat niet waar ik moest zijn, dus ik moest het zelf zoeken. De helft van de mensen kende de school waar ik naar opzoek was niet en de andere helft dacht dat ik een andere school zocht. Er was zelfs een man die ervan overtuigd was dat ik in de school achter de hoek moest zijn en wandelde met mij mee tot daar. Helaas was dat dus de foute school. Uiteindelijk was er een vrouw die het wist zijn en legde mij de route uit. Gelukkig was ik nog op tijd, nog 5 minuten wachten en ik mocht binnen!

De directrice stelde enkele moeilijke vragen die ik niet meteen verwacht had, maar echt raar is dat niet aangezien ik niet wist wat ik moest verwachten. Maar wat was ik blij toen ik daar buiten was! Mijn aller eerste sollicitatiegesprek ooit achter de rug! Fjoew! Wat een opluchting, er viel tien ton van mijn schouders. Of het een goed gesprek was, betwijfel ik. Maar ach! Het was gedaan! Morgen belt de directrice mij om me te melden wat het wordt, maar ik ga er al vanuit dat het niets is.

Ik hoop stiekem dat een andere school, waarnaar ik vrijdag heb gestuurd, mij morgen ook belt om te zeggen dat ik mag langskomen. Die school lijkt mij nog leuker en ze is vooral dichterbij!

Solliciteren, het is toch niet echt mijn ding. Veel te stresserend allemaal!

 

Maar tussendoor geniet ik al volop van de vakantie! Eindelijk, na een schooljaar hard werken, zonder pauzes, is het tijd voor rust. Hoewel, rusten heb ik nog niet echt gedaan. Ik ben constant met van alles bezig, maar zo heb ik het graag. De eerste dag van mijn vakantie (vorig weekend) ben ik naar de bib getrokken. Daar heb ik enkele boeken ontleend en eens we thuis waren, ben ik beginnen lezen. Ik had al zo lang geen boek meer vastgehad, toch geen leesboek. Op 2 dagen was mijn boek uit! P.S. I Love You

En het was trouwens geweldig mooi. Zo geweldig mooi dat ik er een hele nacht lang mee heb moeten wenen. Maar dat deed deugt, het moest er weer eens uit.

 

Voor de rest heb ik veel geknutseld. En dat leverde, al zeg ik het zelf, al enkele mooie resultaten op!

CYMERA_20140629_200626
Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk prikbord. Ik had namelijk hele mooie duimspijkers kado gekregen, maar ik had nog geen prikbord! Daarom ging ik naar de Ikea en daar kocht ik enkele kurken placemats. Ik heb ze mooi uitgeknipt en dik karton aan de achterkant gekleefd, want anders zou ik in mijn muur prikken. Ik ben er echt fier op! 🙂

CYMERA_20140629_200649

Ik had nog wat stukjes kurk over en daarmee heb ik dan onderleggers voor glazen gemaakt. Die zijn iets minder geslaagd maar het kan ermee door.

CYMERA_20140629_200712

Mijn broer had zijn spaarpot weer eens leeggemaakt. Het resultaat was: 112 muntjes van 5 cent, 27 van 2 cent en 21 van 1 cent. Mijn mama zag ertegenop om dit weer allemaal uit te geven in de winkel. Gelukkig wist ik de perfecte oplossing! Ik had al een tijdje een coole vaas ‘gepind’ op mijn pinterest. Zo gezegd zo gedaan!

 

 

CYMERA_20140629_183449

En dan mijn favoriet! Dit wou ik al super lang maken. Ik had helaas geen speelgoedfiguurtjes liggen. De kringwinkel was mijn redder in nood. In het echt is het nog véél mooier dan op de foto hoor.

 

Als ik maar kan knutselen en prutsen, dan ben ik gelukkig!

 

»

 1. Proficiat met jouw afstuderen en veel succes met de zoektocht naar een job en de bijhorende sollicitatie’s! Ik voel met jou mee want ben zelf op zoek naar een stageplaats op dit moment op mijn opleiding af te ronden, en alleen al de motivatiebrieven daarbij versturen maken me ontzettend nerveus, dus ik ben benieuwd wat dat zal geven als ik eindelijk mag gaan solliciteren haha 😀

  PS I Love You is zo’n geweldig boek! Ik heb zowel bij de film als het boeken tranen met tuiten gehuild! 😀

  En leuke knutselwerkjes!

  Geniet van jouw vakantie!

  • Bedankt Troy! Het is inderdaad een stressy gedoe en bij mij heeft het voorlopig nog niets opgeleverd. We zien wel!
   Jij ook veel succes met het vinden van eens stageplaats.
   En ik wens je ook een geweldig fijne en rustgevende vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s