Rouwen, het is niet zomaar een woord. Het is een heel zwaar en lang proces. Rouwen gaat met ups en downs. En wanneer je denkt dat alles nu eindelijk beter zal gaan, gaat het plots weer helemaal bergaf.

Na de dood van mijn papa, belandde ik in een nieuwe wereld. Niet alleen de wereld waarin mijn papa niet meer bestaat, de wereld van de rouwende mensen.

Ik had er nooit bij stilgestaan dat de dood zoveel kan doen met een mens.  Wat het met mij allemaal deed en nog steeds doet, kan je lezen onder de rubriek ‘Mijn rouw‘.

Sommige dagen loop ik over van hoopvolle gedachten, die dagen noem ik ‘Witte rouw‘. Dat zijn de goede dagen, de dagen waarop ik weer een toekomst voor mijzelf zie. De dagen waarop alles slecht, triest en dood is, dat is mijn ‘Zwarte rouw‘. Daar kan je dus mijn trieste verhalen volgen. Ik waarschuw je, het is niet om vrolijk van te worden. Wanneer er iemand dierbaar is gestorven, volgen er vanzelf moeilijke dagen. En tussen die dagen zitten vaak hele bijzondere dagen; verjaardagen, sterfdagen, feestdagen,… Hoe ik deze dagen na de dood van mijn papa beleef, kan je lezen bij ‘Bijzondere dagen‘.

 

Grief

Advertenties

»

    • Goh, ik noem mijzelf nu niet echt een wijs iemand. Maar ik vind het wel heel erg lief dat je dat zegt!
      Ik heb ook bewondering voor jou en je bijzonder mooie blog hoor!
      Iedereen gaat anders om mijn zijn of haar verdriet. Wij kunnen wat troost vinden in het neerschrijven van onze gedachten en gevoelens. Het fijne is dat we elkaar dan ook nog eens kunnen steunen door hier en daar eens een reactie achter te laten. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s